Európai Unió regionális fejlesztési alap logó
Európai Unió regionális fejlesztési alap logó

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A fenntartható jövő érdekében 2009-ben indított kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Az esemény a kontinensen és hazánkban is egyre népszerűbb.
 
Idén november 19-27. között kerül megrendezésre az akcióhét.
 
A 2022-es év kiemelt témája a körforgásos és fenntartható textiliák! Ennek szellemében olyan akciókat várnak, melyek középpontjában a textilipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasználata és újrahasznosítása, élettartamuk növelése kerül, valamint minden egyéb a hulladékcsökkentési témához kapcsolódó kezdeményezés.
 
A programra 2022. október 10. – november 3. (15:00) között lehet regisztrálni akcióötletekkel.
 
Honlapjukon kapcsolódó ismeretterjesztő anyagokat, az idei év plakátját és további hasznos információs anyagot találnak: https://www.emi.hu/hulladekcsokkentesihet/index.html
Látnivalók
Smart Önkormányzat applikáció
Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon.


Honlaptérkép   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató   Közérdekű adatok   GYIK   Kapcsolódó oldalak  
Az oldal minden tartalma Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdona! Minden jog fenntartva. 2021