Európai Unió regionális fejlesztési alap logó
Európai Unió regionális fejlesztési alap logó

Magyarország Kormánya elindította a „Gondosóra” programot, amely megoldással a 65 év feletti, otthonukban élő, magyar állampolgárok biztonságát, a róluk való gondoskodást kívánja elősegíteni. Az elmúlt évszázadokban a családok életében magától értetődő volt a fizikai közelség, idővel azonban a családok szétszóródtak, mára már egyre kevésbé jellemző a generációk együttélése. Az idős családtagról, ismerősökről való gondoskodás felelősségteljes feladat, melyet hozzá kell igazítani a megváltozott körülményekhez és a technológia fejlődéséhez.
 
A "Gondosóra" program egy országos jelzőrendszerre épül. Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű eszköz segítségével kapcsolatba léphessenek az általuk előre megjelölt kontaktszeméllyel, aki baj esetén közvetlen és gyors támogatást, illetve megoldást nyújthat a problémájukra. Magyarországon a következő négy évben épül ki a 65 éven felüli állampolgároknak alanyi jogon járó program, amelyben a csuklóra rögzíthető vagy akasztható Gondosórához 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik. A program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.
 
A programról bővebb tájékoztatás elérhető a www.gondosora.hu weboldalon, vagy a 06 1 445-0080 telefonszámon.
Látnivalók
Smart Önkormányzat applikáció
Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon.


Honlaptérkép   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató   Közérdekű adatok   GYIK   Kapcsolódó oldalak  
Az oldal minden tartalma Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdona! Minden jog fenntartva. 2021