Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

Kedves Internet-utazó!

Polgármester

Szeretettel köszöntöm Kisújszállás honlapjának „megállóján"! Lépjen be hozzánk, nézzen szét nálunk, időzzön el körünkben, itt, az Alföld egyik hangulatos kisvárosában, ezen a 'kiváltságos helyen', ahogyan mi is érezzük városunk egyik legkiválóbb költő-fiával, Csukás Istvánnal együtt.
A hajdani, IV. Béla királyunk által az ország védelmére idehívott harcos, erős kun nép mai leszármazottai fogadják Önt. Múltunkban nehéz örökséget hordozunk: tatár és török pusztításokat, tűzvészek, aszályok, árvizek emlékét, a Rákóczi-szabadságharc utáni menekülést, amit a szülőföldre való 1717-es visszatérés követett, majd családok százainak 1786-ban a Bácskába történő kényszerű elvándorlását, de őrzi krónikánk a világháborúk által legázolt városunk fájdalmát, és életek ellehetetlenülésének keserűségét is az 1948 utáni évtizedekből.

De a megpróbáltatások - hisszük - nem elgyengítették, hanem megerősítették közösségünket. Kell-e szebb példa erre annál, hogyan gyűjtötték össze - szinte erőn felüli vállalással - azt az összeget 1745-ben a Nagykunság városai, közöttük Kisújszállás, amellyel Mária Teréziától megválthatták a Német Lovagrendnek elzálogosított jász és kun kerületeket, és így megválthatták népüket a jobbágysorból? Kell-e szebb példa erre annál, hogy 1848/49-ben egyként állt városunk népe a szabadság és függetlenség, Kossuth mellé, katonákat, muníciót adva? ...de valójában kell-e szebb példa egy közösség erejére annál, hogy a mindennapokban becsülettel, kitartóan dolgozik, gazdálkodik, gondot fordít gyermekei jövőjére, ápolja hagyományait? Mert a legtöbben így élünk ma itt, a Nagykunságban.

Örülünk a hozzánk látogató vendégnek. Ha pihenni, kikapcsolódni kíván, ajánljuk gyógyvizű strandfürdőnket, lovas hagyományainkat, ízletes nagykunsági ételeinket, kiállítóhelyeinket, szép köztéri szobraink megtekintését, Móricz-ereklyéink megismerését, de ajánlunk pusztai kirándulásokat, túrákat is. Ha a helyi gazdasági, üzleti élet érdekli, bemutatjuk terveinket, aktuális fejlesztési programjainkat, pályázatainkat, de elkalauzoljuk honlapunkon a jelentősebb itteni vállalkozásokhoz is. A „helyi" internetezőknek pedig mindenféle hasznos információval szolgálunk az önkormányzati eseményektől a hivatali ügyintézési lehetőségeken, a számtalan civil szervezet bemutatásán át a Kisbíró c. hírlevelünk legapróbb híreiig. Reméljük, hogy a fontos információk olyan tárházát tudjuk nyújtani, amely nélkülözhetetlen és megbízható segítség a mindennapokban.

Élő, működő honlapot építünk - napról napra bővítjük, formáljuk azt Olvasóink észrevételei, igényei alapján, ezért várjuk véleményeiket, javaslataikat. De leginkább várjuk a vendégek és a helyi lakosok nem szűnő érdeklődését és segítő együttműködését azért, hogy városunk minél otthonosabbá váljon, megőrizze és gazdagítva továbbörökíthesse szellemi és tárgyi értékeit.           

SM@PPRA fel!

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Cím: Kisújszállás Önkormányzat
Telefon: +36 87 446 250
Telefax: +36 87 799 102
E-mail: info@smapp.hu

Ügyfélfogadás rendje:
Hétfő: 8-12 és 13-15 óra
Szerda: 8-12 és 13-15 óra
Péntek: 8-12 óra

Kisújszállás Önkormányzat