Európai Unió regionális fejlesztési alap logó
Európai Unió regionális fejlesztési alap logó

A Kisújszállási Városvédő és -Szépítő Egyesület elnöksége kezdeményezte a Vásár utca 20. szám (hrsz: 2829) ingatlanon álló, 1800‐as évek elején épült polgárház kiemelt helyi védettség alá helyezését.

Véleményük szerint a Kisújszállás, Vásár utca 20. szám alatti lakóház a településkép és a település történelme szempontjából meghatározó, hagyományos, a közösségek munkáját és kultúráját tükröző, sajátos megjelenésű építészeti örökség. Kiemelkedő, településképet meghatározó elemeinek védelme, jellegzetes karakterének a jövő nemzedékek számára történő megóvása, fenntartása közérdek.

Az elnökségi döntés alapján a fentiekben megfogalmazottak szerint, valamint élve a Kisújszállás Város településképének védelméről szóló 10/2018. (III. 29.) számú önkormányzati rendeletben biztosított lehetőséggel kezdeményezték a helyi védelem alá helyezést.

Ezúton kérjük Kisújszállás lakosságát, a helyi érdekképviseleti szerveket, vállalkozókat továbbá a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott véleményezőket, Kisújszállás Településképének Védelméről szóló rendelet, Helyi egyedi védelmet érintő (Kisújszállás Vásár utca 20. sz. alatti épület Kiemelt helyi védelem alá helyezését célzó) módosítás véleményezésére.

A helyi védelem alá helyezés előfeltételét képező értékvizsgálati dokumentáció, tájékoztató és indoklás, jelen felhívás mellékletében olvasható.

 

F E L H Í V Á S
Kisújszállás Város Településképének védelméről szóló rendelet
2023. évi 1. számú (Helyi védelmet érintő) módosításának véleményezésére

 

Értékvizsgálati dokumentum

 

A teljes, hatályos településképi rendelet az önkormányzat honlapjáról letölthető. A tervezett módosítással kapcsolatos partnerségi vélemények, javaslatok 2023. március 1‐ig e‐mailben küldhetők el kisujph@kisujszallas.hu címre.

 

 

 

Zsemberi István
Kisújszállás város mb. főépítésze

Látnivalók
Smart Önkormányzat applikáció
Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon.


Honlaptérkép   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató   Közérdekű adatok   GYIK   Kapcsolódó oldalak  
Az oldal minden tartalma Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdona! Minden jog fenntartva. 2021