Kutyáinkért oktatási anyag

Kutyáinkért – oktatási anyag
 

A képviselő-testület több alkalommal foglalkozott a Kisújszálláson kedvtelésből tartott ebekre vonatkozó helyi szabályozás lehetőségével. Egyértelműen megállapítást nyert, hogy a legtöbb probléma a kutyák szükségletei ismeretének hiányából ered.

A képviselő-testület két irányban kíván támogatást nyújtani az ebtartóknak, egyrészt a felnőtt lakosság számára bocsát rendelkezésre olyan áttekinthető, rövid ismeretterjesztő anyagot, melynek elsajátítása esetén valamennyi szabály automatikusan betartható. A másik irány az iskoláskorú gyermekek oktatása, képzése, ami a tanórák keretébe illeszthető. Ebben az évben a Kisújszálláson működő iskolákkal együttműködve tréningeket kívánunk tartani a kutyák kiválasztása, tartása, oktatása témakörében, így megalapozva a felnőttkori felelős állattartás ismereteit.

Annak érdekében, hogy a lakosság ezen ismereteket elsajátíthassa publikáljuk az ismeretterjesztő tananyagot, de elérhetővé tesszük azt a könyvtárban és a Polgármesteri Hivatalban is. Azok, akik a megszerzett ismeretekből önkéntesen vizsgát kívánnak tenni, 2019 februárjától a Polgármesteri Hivatalban kapnak erre lehetőséget. Mindez felkészülést jelent egy későbbi, a tudatos állattartáson alapuló önkormányzati rendeleti szabályozás bevezetéséhez.

SM@PPRA fel!

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

Cím: Kisújszállás Önkormányzat
Telefon: +36 87 446 250
Telefax: +36 87 799 102
E-mail: info@smapp.hu

Ügyfélfogadás rendje:
Hétfő: 8-12 és 13-15 óra
Szerda: 8-12 és 13-15 óra
Péntek: 8-12 óra

Kisújszállás Önkormányzat